Innendørs friidrett og konkurranser

I denne artikkelen skal du få høre mer om innendørs friidrett, hva slags grener som finnes og hva slags konkurranser du kan delta på.

Innendørs friidrett vs utendørs friidrett

Det er litt forskjell på utendørs friidrett og innendørs friidrett. Dette fordi man ikke alltid kan drive med kasting og sånn i en hall. Men når det kommer til løping av sprint, mellomdistanse, langdistanse og hekk så kan dette også gjøres inne.

Normalt sett foregår alle øvelsene på en 400 meters friidrettsbane. I området innenfor de 400 meterne av løpebanen finner du arenaer der du kan gjøre de andre øvelsene.

Hva slags friidrettsøvelser finnes det?

Det finnes en rekke typer øvelser. De inndeles ofte innen løpeøvelser der du finner sprint, mellomdistanse, langdistanse og hekk. Deretter har du tekniske øvelser, disse inkluderer kast, hopp og hopp uten tilløp. Hopp uten tilløp er det som skjer innendørs. Det finnes en rekke andre øvelser som for eksempel kappgang, stafettløp, terrengløp, landeveisløp og mangekamp. Løping er rett og slett en stor del av det som regnes som friidrett.

Hva slags øvelser passer for meg?

Det er ikke alltid like lett å vite hva slags øvelser som passer for deg før du har prøvd dem alle. Kanskje du har godt anlegg for å løpe fort? Da kan det jo lønne seg å prøve seg på sprint og øve seg masse på dette. Kanskje du har mer styrke? Da kan du jo prøve deg på en rekke typer kast. Hvis du har spenst, er det nok hopp som kan passe for deg.

De som er ekstra heldige er ofte flinke i flere grener enn bare én. Derfor er det absolutt nyttig å prøve deg i flere. Så selv om du er flink i sprint, betyr det ikke at du ikke også kan være flink i hopp.

Friidrett har vært en stor del av den norske skoleundervisningen i gym. Derfor kjenner du nok godt til disse idrettsdagene der du prøver deg på hopp, kulestøt og sprint. Dette er også en mulighet for deg som virkelig vil sette deg inn i de grenene som finnes der ute. Det å drive med innendørs friidrett er en stor del av den norske sportssjela. Du husker vel rekorden du hadde på 60 meter ennå?

De aller fleste områder har en klubb der du kan prøve deg på friidrett. Dette finner du mer informasjon om under.

Har funnet informasjon om kretsene her:https://www.friidrett.no/kretser/

Kretser

Avhengig av hvor du bor i landet finnes det ulike friidrettskretser. Disse deles inn i:

 • Aust-Agder og Vest-Agder
 • Buskerud
 • Friidrett i Nord
 • Innlandet
 • Hordaland
 • Møre og Romsdal
 • Nord-Trøndelag
 • Oslo og Akershus
 • Rogaland
 • Sogn & Fjordane
 • Sør-Trøndelag
 • Telemark
 • Vestfold
 • Østfold

Så hvis du bor i for eksempel Kristiansand så sjekker du Agder sin kretshjemmeside for mer informasjon. Eller hvis du bor i Tønsberg så kan du sjekke Vestfold sin kretshjemmeside. Her vil du alltid kunne finne informasjon som er relevant for ditt område. Det er vanlig at resultater blir publisert i lokale aviser som for eksempel denne listen for NM i innendørs friidrett. Det er større miljø for lokal friidrett enn de aller fleste tror. Men hvis du kjører rundt i Norges land, kan du finne friidrettsbaner nesten hvor som helst.

Stevner

Du kan også delta på lokale-, regionale- og nasjonale stevner. Noen av disse må du kvalifisere deg for, mens andre kan du delta på nesten uansett. Lokale stevner pleier å ha større tilgjengelighet enn de nasjonale stevnene. Det kan være svært spennende å prøve seg og se hvor god du er i de forskjellige grenene i forhold til andre friidrettutøvere.

Karusell

Svært mange friidrettsklubber er med på noe som heter karusellstevner. Dette inkluderer for eksempel Telemarkskarusellen. Dette går ut på stevner som arrangeres rundt omkring i et område der karusellen befinner seg. Dette gjør at du kan oppdage nye steder å trene på og få nye venner. Det publiseres også resultater fra disse stevnene. Dette er noe som alltid er populært og som arrangeres hvert eneste år, både innendørs og utendørs.

Hvorfor ikke få med deg noen venner?

Det å drive med friidrett er utrolig spennende og vi oppfordrer deg til å fortsette å drive med det uansett alder. Det kan jo være spennende å leie en idrettshall med friidrettsbane en gang i uken eller måneden, eller hvor mye det passer for dere, og få med deg venner på dette. Dette gjør jo at dere kan skape noe sosialt, ha noen konkurranser sammen og bare kose dere. Det å drive med innendørs friidrett kan handle om så mye mer enn bare resultater, det kan handle om fellesskap.