Hva kan du forvente fra en innendørs friidrettskonkurranse?

Det er alltid spennende å dra på store arrangementer og innendørs friidrett er en av arrangementene som trekker en rekke idrettsutøvere, men også publikum.

NM

I 2020 ble NM arrangert i februar. Du kunne melde deg på hvis du ønsket det. Det eneste du måtte gjøre var å betale startkontingent. Det finnes svært få av øvelsene som du faktisk trengte å oppfylle et krav for å kvalifisere til. Dette var for 200 meter og 400 meter sprint.

NM er alltid populært og det streames faktisk for folk som ikke har anledning til å komme. Dette er et NM som foregår innendørs.

Før du melder deg på et arrangement, kan det lønne seg å se deres tidsskjema for når ting kommer til å skje. Dette gir deg et bra tidsperspektiv og du vet hva som kommer til å skje når du kommer dit.

Bosted

Mange innendørs friidrettskonkurranser skjer på mellomstore til store steder. Derfor kan du regne med at organisasjonen som arrangerer stevnet tar høyde for at folk kommer utenbys for å være med. Derfor kan det lønne seg å se om denne organisasjonen har avtaler med hoteller, leiligheter er lignende, noe de ofte har. Det er lett å finne informasjon på hjemmesidene til arrangementet du ønsker å dra på.

Blir sendt på TV

Det finnes faktisk en rekke både innendørs- og utendørs friidrettskonkurranser som blir sendt på nett og på TV. Det er absolutt et høydepunkt for mange.

En av de store er Bislett Games der store stjerner, som Karsten Warholm, ofte deltar på.

Kanskje du blir å se på TV i nær framtid?

Transport

Det finnes jo selvsagt en rekke måter å komme seg til konkurranser på. Du kan kjøre bil, ta tog eller fly. Hvis du er heldig så bor du jo så nærme at du kan gå eller sykle. Informasjon om hvor konkurransen finner sted inneholder også informasjon om hvordan å komme seg dit. Dette er nok noe av det første som er lurt å sette seg inn i før du velger å dra på en konkurranse. Det kan fort bli dyrt å dra skikkelig langt.

Hva kan jeg forvente av en innendørs friidrettskonkurranse?

Du kan være sikker på at det finnes en rekke friidrettsinteresserte folk som kommer til å være der. Du må ta høyde for at det blir mye venting, men du kan også forvente at du blir kjent med noen nye folk. Det kan også være spennende å sjekke ut nærområdet. Det kan godt være at du finner en kafe eller en butikk som du liker.

Det er mye planlegging som foregår under en friidrettskonkurranse, så det er uansett viktig å være på rett sted til rett tid. Hvis ikke kan det jo være at du går glipp av noe.

Hvis du deltar som utøver i en øvelse kan du også forvente at du kan bli ganske nervøs. Dette er helt vanlig. Bare pust inn dypt og pust ut langsomt. Det å delta i konkurranser kan være veldig intenst, men det er jo også så veldig gøy.

Hvis du deltar i flere øvelser må du være sikker på at ingen av disse er på samme tid, slik at du rekker å komme deg fram til der du skal være. Det kan lønne seg å reise med litt flere folk, kanskje folk som allerede har vært der, slik at du får med deg alt som foregår.

Du kan også forvente at resultatene dine blir publisert på nett. Det er jo ofte der det skjer, så det er ikke nødvendigvis lett å finne tiden din med ene eneste gang. Hvis du vinner blir du nok lenger på konkurransen enn om du ikke gjorde det, med mindre du vil se på premieutdelingen.

Hvis du vinner kan du forvente mye stas rundt premieutdelingen. Det å være NM-mester er jo veldig stas, det er sikkert og visst. Det er jo en rekke forskjellige konkurranser du kan delta i, det må du huske, så selv om du ikke vinner NM betyr det ikke at du ikke kan vinne noe annet!