Huskeliste for friidrettsstevne innendørs

Endelig er tiden inne for å reise på det store mesterskapet man har trent lenge for. Enten man som foreldre er støttespillere for sine barn eller man driver konkurranser på høyt nivå selv. Trenerene har lagt en plan for hvordan dere skal spise og restituere de siste dagene før arrangementet, og selv har man trent, hvilt, pakket og nå er alt klart.

Når man reiser til en ny plass er det ikke alltid like intuitivt å finne fram til innendørshallen, som ofte er bygg som ligner mange andre bygg. Flere og flere kan ikke navigere godt på kart eller ved hjelp av anvisninger, og derfor er de helt avhengige av mobilen.

Smartmobilens mange funksjoner

Smartmobilen er en liten datamaskin som hjelper oss når vi er på reise. I mobilen kan man lagre billetter, enten det er til toget eller bekreftelsen på hotellovernattingen. Man kan finne fram ved å bruke kartfunksjonen med egen navigatør. Man kan bestille billetter til arrangement og man kan ikke minst ta bilder som foreviger friidrettsstevnet.

Med smartmobilen kan man finne de raskeste veiene til og fra. Er det et arrangement som holdes utenfor en by skal man huske på at ikke alle veier fører «til Rom». Sørg for å ikke havne opp på et kjerrevei langt ute i periferien.

Men det stopper ikke her. Mobilen er enda mer enn som så. Med smartmobilen kan man dele opplevelsene med sine nærmeste som ikke kan delta. Tanter, onkler og besteforeldre kan strømme filmen direkte og heie mens poden løper i målet med ny personlig rekord. Dette kan man gjøre gjennom flere medier:

  • Messenger Facetime
  • Zoom
  • Skype
  • Slack Video Calls

Her kan man velge og vrake mellom hundrevis av ulike Apper. Apropos applikasjoner og nedlastninger, for friidrettsutøvere er det alltid kjekt å vite hvor man kan få sunn, god mat mellom løpene, hvor det fins toaletter også videre.

Hva skal man gjøre når man restituerer?

Mellom løp er det kjekt å slappe av med Bingo på mobil, for da får man fokuset bort fra konkurransen. Det er veldig viktig når man nærmer seg finalen, samtidig som man kan vinne på flere arenaer på en gang.

Smartmobilen er din beste venn, for den gir deg musikk. Stream treningsmusikk for å fyre deg opp eller chill musikk for å roe ned. Musikken kan lastes ned slik at du ikke trenger å bruke datatrafikk når du er borte på friidrettsstevne.

En smartmobil er perfekt for å sammenligne priser. Kanskje finner man et bedre tilbud enn det man trodde var mulig. Har man glemt løpesko, kan smartmobilen hjelpe til. Finn frem til de nærmeste kinoene eller badeland.

Bruke sosiale medier

De som bruker sosiale medier riktig kan tjene gode penger. Som idrettsutøver er det mange som ser opp til deg, og for man følgere kan det resultere i at sponsorene også dukker opp.

Det er spesielt tre ting man bør gjøre:

  • Lage profiler på flere SoMe med samme navn
  • Legge ut flotte bilder og videoer
  • Promotere produkter

Det er smart å ha mobil, og smartmobilen er god å ha. Men uten lader kommer man ikke langt. Driver man ulike idretter som gjør at man kan bruke en selfie-stang eller et hjelmkamera, da vil du kunne lage sports-videoer. Dette er svært populært fordi mange finner mer ut av idretten på denne måten. Da får man også vist hvordan utstyr og lignende fungerer.

Eller bare bruk den som telefon og få tak i treneren, lagkompisene, arrangøren, utleieren eller venner.